Management coaching

Winnaars kunnen het toch zonder coach af? 

Hoeveel van de top-tien van de beste tennisspelers van de wereld huren een coach in?Precies, Alle tien. De mensen die ik coach, zijn bepaald geen kneuzen. Vaak echte toppers in hun vak. En ook zij hebben punten waar ze effectiever kunnen presteren.

executive-coaching rotterdam
„De grap is dat je al die dingen die je hebben geholpen om de top te bereiken, moet afleren zodra je daar bent. Leiders zijn vaak nog te veel bezig om te laten zien hoe slim ze zijn. Niet gek, want het is een diepe menselijke angst om dom over te komen. Maar zodra je leiding geeft, gaat het er niet meer om je eigen krachten te etaleren, maar de mensen in je organisatie te helpen om hun krachten tot bloei te laten komen.”

Of je het nu businesscoaching, managementcoaching of executive coaching noemt:

Het doel is om ruimte en bewustwording te creëren voor jou als leidinggevende of ondernemer. Door de druk en het gedoe waar je dagelijks mee te maken hebt, kunnen de luiken langzaam dichtgaan. Door met mij te reflecteren, vergroot je je perspectief weer zodat je kan groeien. 

Doordat je als leidinggevende functioneert binnen een systeem is management coaching soms niet alleen op jou als persoon gericht, maar op je hele team, organisatie of bedrijf.

Meer mensen, meer geld, hogere risico’s

Als ik in de praktijk mensen met een flinke verantwoordelijkheid coach gaat het in essentie ook hier gewoon over wie jij bent en hoe jij je gedraagt in relatie tot je taak. De inzet is alleen vaak wat hoger. Het betreft meer mensen, meer geld, hogere risico’s. Dan helpt het als je als coach een beetje feeling hebt met de materie waar je dagelijks mee te maken krijgt.

Mijn zakelijke relevantie

Met een achtergrond in Commerciële Economie en Communicatie en Advertising heb ik me met heel veel marketing en communicatie plannen bemoeid. Mijn theoretische kader is op peil gehouden door de lessen Mondelinge Bedrijfscommunicatie, Creatief Denken en Bedrijsopdrachten die ik aan de Hogeschool Rotterdam heb gegeven. Naast mijn Leiderschapstrainingen en ruime opleidingen als Coach, ben ik gediplomeerd DISC trainer. Ik heb de afgelopen 10 jaar veel kleurrijke en gerespecteerde leidinggevenden en ondernemers mogen coachen.