Coaching

Welke coaching is geschikt voor mij

Je kunt hier meer lezen over loopbaan-life-, personal-, managementen teamcoaching. Het geeft een idee van de thematiek die ik vaak tegenkom maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen unieke set aan vragen, uitdagingen, problemen of wensen. Je hoeft dus op voorhand geen keuze voor een bepaald type coaching te maken voor je een kennismakingsgesprek met me hebt gehad.

Mijn aanpak is altijd persoonlijk en op maat. Ik probeer je niet in een bestaand stappenplannetje of aanpak te persen. Zonder trucjes en zonder gezweef. Daar doen we in Rotterdam niet aan:) 

Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we samen kijken hoe we e.e.a. het beste aan zouden kunnen pakken.

Hieronder vast een overzicht van de verschillende coachingsvragen waar ik vaak mee werk.

Loopbaancoaching, wat kun je verwachten?

Als loopbaancoach help ik je om je op een frisse, authentieke manier te laten formuleren wie je bent, wat je wilt en vooral: wat je gaat doen.

We onderzoeken wat je (onbewuste) drijfveren zijn en waarom je iets wilt. Daarna kijken we hoe je dat aan kunt pakken en welke keuzes daar bij horen.

Door loopbaancoaching kun je rekenen op een hernieuwd zicht op je werkelijke kwaliteiten, persoonlijke stijl, waarden en identiteit. 

Life coaching gaat over:

Vrijheid, balans, groei, zelfvertrouwen, verbinding, voldoening, vitaliteit, jezelf beter begrijpen, het maximale uit je leven halen, heldere keuzes over geld en carrière, vruchtbare relaties, energie, tevredenheid, effectiviteit, genieten van het moment, innerlijke rust, authenticiteit,liefde, energie en rust.

We zijn vaak te veel gefocust op ‘wat’ we in het leven moeten bereiken zonder dat we weten ‘waarom’ we het willen. Energie glipt dan weg. Het contact met je werkelijke motieven, waarden, identiteit en dieper liggende overtuigingen ontbreekt.

Thema’s die ikop het vlak van persoonlijke ontwikkeling vaak tegen kom

Vergroting van zelfvertrouwen, burn-out preventie en herstel, grenzen bewaken, ontwikkeling van kwaliteiten, verbetering van relaties, assertiviteitsverhoging, verbetering van communicatieve vaardigheden, om hulp leren vragen, stressmanagement, energiemanagement en conflicthantering.

Management coaching

Of je het nu business coaching, management coaching of executive coaching noemt: het doel is om ruimte en bewustwording te creëren voor jou als leidinggevende of ondernemer. Door de druk en het gedoe waar je dagelijks mee te maken hebt, kunnen de luiken langzaam dichtgaan. Door met mij te reflecteren vergroot je je perspectief weer zodat je kan groeien. 

Een teamcoach schudt medewerkers en managers wakker.

Je dacht goede afspraken te hebben gemaakt maar je team loopt niet lekker. De resultaten blijven achter. Er sluimeren conflicten en er word niet naar elkaar geluisterd. En dat terwijl er zo’n grote kracht zit in de groep. Als je de afzonderlijke kwaliteiten en ervaring optelt, zou er zo veel meer mogelijk zijn. Hier kan ik als teamcoach verschil maken. Teamcoachen is het stimuleren van mensen tot het nemen van gezamenlijk eigenaarschap voor een professioneel functionerend team en zijn resultaten.