Life coaching

Dat we geboren zijn wil nog niet zeggen dat we weten hoe te leven.

Vroeger was de zin van het leven niet iets waar je je kop over brak. Je trouwde jong met je eerste liefde, was druk met het opvoeden van een koter of 8, ging het werk doen wat je vader deed, bleef tot je pensioen bij je eerste baas en op zondag vertelde de dominee waartoe je op ‘aard’ was. 

Waar kom jij je bed voor uit?

Waarom doe ik wat ik doe?

Nu mogen we alles zelf bedenken en lekker zelf weten. En dat is fijn. Of toch niet? Kloppende antwoorden en inzichten lijken schaars. Je krijgt ze niet via het schoolsysteem of je opvoeding mee. En ook al werd je al jong aangemoedigd zelf na te denken over wat voor jou belangrijk was, je vermogen tot zelfreflectie en werkelijk inzicht in jezelf begint pas rond een jaar of 23. Ik sta op het standpunt dat je vroeg of laat eens gestructureerd na moet denken over wat voor jou de essentie is in je leven. Wat beweegt je? Waar kom je je bed voor uit en mocht je daar je geld mee willen verdienen: waarom zou een ander daar op zitten te wachten? 

Als een bedrijf of organisatie nadenkt over zijn bestaansrecht en koers in de maatschappij, waarom zou je dat als mens niet eens doen?

Alles wat je nodig hebt en toch niet gelukkig

Soms schamen mensen zich een beetje als ze bij mij komen met vragen over deze thematiek. “Ik heb alles wat je als mens zou willen wensen maar toch ben ik niet tevreden. Het lijkt of ik nooit aankom waar ik heen wil. Ik heb het gevoel dat er meer is, maar krijg er geen vinger achter”.

Het is logisch dat je dit soort vragen hebt. En je verkeert in ieder geval in de gelukkige omstandigheid dat er ruimte in je leven is om je dit af te vragen. Je hoeft niet te wachten op een burn-out of andere crises voor je gedwongen wordt je leven betekenisvolle richting te geven. Zo moeilijk is het niet maar het is wel lastig om het alleen of met een boek te doen.

Life coaching gaat over:

Vrijheid, balans, groei, zelfvertrouwen, verbinding, voldoening, vitaliteit, jezelf beter begrijpen, het maximale uit je leven halen, heldere keuzes over geld en carrière, vruchtbare relaties, energie, tevredenheid, effectiviteit, genieten van het moment, innerlijke rust, authenticiteit, liefde, energie en rust. 

Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we je situatie bekijken en kan ik je een beeld schetsen hoe we tot inzichten komen. Vaak is er een overlap met persoonlijke ontwikkeling en loopbaancoaching. Dat is logisch.

Heb je hier vragen over: info@baarscoaching.nl 

Boektips

coach Rotterdam life coach

De Vlaamse psychiater-psychotherapeut De Wachter schreef een kritisch en filosofisch getint betoog over de vele facetten van de huidige maatschappij. Hij probeert een diepere laag aan te boren voorbij consumptief gedrag, oppervlakkigheid en egocentriciteit. Zijn zienswijzen liegen er niet om, hij ontleedt tot op de bodem. Luchtig gebracht en met humor.

Maatschappelijke veranderingen hebben gezorgd voor een veranderd ik-gevoel. Paul Verhaeghe onderzoekt de effecten van dertig jaar neoliberalisme, vrijemarktwerking, privatisering en de relatie tussen de maakbare samenleving en onze identiteit.De dwang tot succes en geluk blijkt een keerzijde te hebben: het leidt tot verlies aan zelfbesef, tot desoriëntatie en vertwijfeling. De mens is eenzamer dan ooit.

Een boeiende verhandeling die tot denken aanzet en tot tegenspraak oproept.