Coaching & Corona

Veel mensen vragen zich terecht af of ik nog afspreek voor individuele coach en kennismakingsgesprekken. Het antwoord is ja. Ik let natuurlijk sterk op de hygiëne en hou de richtlijnen van het RIVM in de gaten, maar ik denk dat we daarbinnen veilig bij elkaar kunnen komen. De grote meerderheid van mijn bestaande cliënten is het hiermee eens en met hen werk ik dan ook door. 

Jij kunt dus ook gewoon een gratis kennismakingsgesprek aanvragen.

Verantwoording face-to-face coaching

Ik werk alleen en mijn ruimte is groot genoeg om 1,5 meter te garanderen. Tijdens het gesprek zitten we zelfs meer dan 3 meter uit elkaar. Natuurlijk kun je comfortabel je handen wassen en ikzelf doe dat ook voor en na elk gesprek. Ik geef geen hand maar zet nog wel een kop koffie of thee voor je.

Mocht ik overigens ook maar de minste gezondheidsklachten krijgen dan laat ik je dat natuurlijk direct weten en zal ik alle geplande gesprekken annuleren. Hetzelfde verwacht ik van mijn cliënten. 

Corona standpunt van beroepsorganisatie NOBCO

De belangrijkste beroepsorganisatie voor coaches heeft de formele positie van coaches onder het huidige Corona beleid uitgezocht. Op 18 dec 2020 schrijven zij:

Volgens onze informatie valt coaching niet onder de contactberoepen zoals deze genoemd worden in de nieuwe maatregelen. Dat betekent dat je, mits er voldaan kan worden aan de richtlijnen (anderhalve meter), kunt blijven afspreken in je praktijkruimte. Zorg dat je je ruimte goed ventileert, en herinner je coachafspraken aan hun afspraak met de infographic uit de bijlage. Zodat je vooraf goed duidelijk hebt gemaakt wat de condities zijn waaronder de coachafspraak kan plaatsvinden”.

Welnu bij deze: