Trainingen

Omdat groei voor de meeste medewerkers een belangrijke waarde is

Doelgerichte trainingen dragen bij aan persoonlijke ontwikkeling. Als ik tijdens individuele trajecten met cliënten praat over wat ze belangrijk vinden in hun werk wordt ‘groei’ naast ‘van betekenis kunnen zijn’, het vaakst genoemd.

Vanuit de organisatie bezien is het doel van een training dat deelnemers nieuwe kennis en vaardigheden leren die ze kunnen toepassen in hun werk. Om een goede training in te richten wil je in de praktijk eerst kijken naar:

  • welke situaties gaan de deelnemers nu moeilijk af?
  • wat doen ze precies in die situaties?
  • wat voor effect heeft hun gedrag in die situaties?

Daarom sluiten groepscoaching en training ook vaak zo goed op elkaar aan. Als je het groepsproces eerst als coach benaderd krijg je automatisch antwoord op bovenstaande vragen. Dit geeft je de informatie op een op maat gerichte training of workshop in te richten. In de praktijk worden vervolgdagen van een teamcoach sessie dan ook regelmatig ingericht met een deel training.

Kant en klare trainingen

Sommige thematiek komt zo vaak terug dat ik daar trainingen voor ontwikkeld heb die ik als module aan kan bieden. Voordeel is dat daar een minimum aan overleg en voorbereiding voor nodig is wat de kosten laag houdt. Makkelijk in te passen als module. Je weet precies wat je krijgt. Beschikbaar zijn:

Trainingen met open inschrijving

Regelmatig geef ik  ook trainingen met een open inschrijving. In Oktober van dit jaar staat 2 keer Assertiviteit 2.0 op het programma. Data volgen.