Coach Rotterdam

Als rechtgeaarde Rotterdamse coach ben ik gespecialiseerd in het op een no-nonsense manier begeleiden van mannen en vrouwen die vraagstukken hebben op het gebied van hun loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, richting in het leven, communicatie en persoonlijk leiderschap.

Wat je specifieke coachingsvraag ook is, je krijgt altijd zicht op waarom het niet vanzelf gaat en wat je daaraan kunt doen. Je krijgt overzicht, rust in je hoofd, focus en resultaat.

Welke coaching past bij jou?

Mijn coachtrajecten zijn altijd persoonlijk en op maat. Ik probeer je niet in een vaststaand stappenplan of commercieel coachpakket te persen. Als we elkaar voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek ontmoeten, kijken we samen op basis van jouw situatie hoe we een persoonlijk coachtraject het beste aan kunnen pakken. Je hoeft dus voorafgaand aan dit gesprek geen keuze te maken voor een bepaalde coach categorie.

Ik vertel hieronder het een en ander over loopbaan coaching, life coaching, management coaching en persoonlijk leiderschap. Het geeft vast een idee van de thematiek waar je aan kunt denken.

loopbaancoaching

Als loopbaancoach help ik je om je op een frisse, authentieke manier te laten formuleren wie je bent, wat je wilt en vooral: wat je gaat doen.

We onderzoeken wat je (onbewuste) drijfveren zijn en waarom je iets wilt. Daarna kijken we hoe je dat aan kunt pakken en welke keuzes daar bij horen.

 

life coaching

Waar kom jij je bed voor uit? Als een succesvol bedrijf of organisatie nadenkt over zijn betekenis en koers in de maatschappij, waarom zou je dat als mens niet eens doen? Life coaching gaat over balans, groei, zelfvertrouwen, vruchtbare relaties, vitaliteit, heldere keuzes over geld en carrière, authenticiteit en innerlijke rust.

persoonlijke ontwikkeling

Je krijgt inzicht in je persoonlijke sterke en minder sterke punten, je eigen stijl en je hulpbronnen. Persoonlijke ontwikkeling vergroot de grip op je eigen handelen, waardoor je beter in staat bent doelen te stellen en deze ook waar te maken. Een DISC analyse (in de volksmond ook wel 'kleurentest') kan ook heel goed deel uitmaken  van deze coaching.

management coaching

Of je het nu managementcoaching, businesscoaching, of executive coaching noemt, het doel is om ruimte en bewustwording te creëren voor jou als leidinggevende of ondernemer.  Door met mij te reflecteren, vergroot je je perspectief weer zodat je kan groeien.

persoonlijk leiderschap

Je leert jezelf op een dieper level kennen, ontdekt opnieuw richting en betekenis en gaat meer handelen vanuit je waarden dan je emoties. Je krijgt rust in je kop en energie in je lijf. Je handelt integer omdat je weet waar je voor staat. Punt.

trainingen

Doelgerichte trainingen dragen bij aan persoonlijke ontwikkeling. Als ik tijdens individuele trajecten met cliënten praat over wat ze belangrijk vinden in hun werk wordt ‘groei’ naast ‘van betekenis kunnen zijn’, het vaakst genoemd.

Robert Baars Coaching Rotterdam
Robert Baars, coach Rotterdam

De coach zonder geitenwollensokkengeur

Men vindt mij een verhelderende, inspirerende, authentieke en niet altijd even bescheiden coach. Ik vind dat ook. Confronteren ligt me meer dan troosten. Humor schat ik hoger in dan gelijk krijgen. Ik ben soms wat onstuimig in mijn drang tot motiveren maar blijf altijd van je houden.

Ik ben gediplomeerd coach op Master Practitioner niveau (Academie voor Psychotherapie), NLP coach, gecertificeerd DISC en assertiviteit trainer. Ik ben aangesloten bij beroepsorganisatie NOBCO, heb 16+ jaar ervaring, ben goed in wat ik doe en coach met liefde voor het vak op een consciëntieuze manier.

5 misverstanden over coaching

Sta mij toe een aantal hardnekkige overtuigingen weg te nemen:

“Ik weet zelf wel wat het beste voor me is.”

Dat klopt! Maar soms is het zicht erop versluierd. Gedachten en gedrag kunnen, zonder dat je er erg in hebt, uit bedenkelijke bron voort komen. Door ervaringen uit het verleden of geërfde overtuigingen handel je niet altijd in het Nu op de manier die het meest wenselijk voor je is. Er is dan een gebrek aan resultaten. Een coach helpt je om je op een frisse, authentieke manier te laten formuleren wie je bent, wat je wilt en vooral: wat je gaat doen.

“Een coach is duur

Per uur gerekend ben ik goedkoper dan de kapper. En als je nou niet vooruit komt in je leven en je denkt dat op te lossen met een nieuw kapsel, dan ben je aan coaching toe! Bel voor een afspraak. Coaching gaat over resultaten. Resultaten die soms veel geld opleveren en vaak onbetaalbaar zijn.

Loopbaancoach hulp Rotterdam
de mythe van zelfredzaamheid

Wat zeggen cliënten over mijn coaching?

Ik vraag cliënten nooit om een recensie te schrijven maar ontvang regelmatig leuke mailtjes die ik graag deel omdat ze een authentiek en eerlijk beeld geven van wat voor resultaten je van een coachtraject kunt verwachten:

Waarom kies je voor Robert Baars als coach?

  • Ik kom snel met je tot de kern en coach daar strak op

  • Ik werk effectief, resultaatgericht en met kennis van het vak

  • Niet zweverig of alternatief!

  • Je krijgt alleen met mij te maken; niet met een onpersoonlijke organisatie

  • Ik heb een hele zwik aan diploma’s en een koffer vol ervaring

  • Ik ben niet te choqueren, schrik nergens van en ben discreet

  • Mijn aanpak is verfrissend, concreet en inspirerend

  • Centrum Rotterdam, makkelijk bereikbaar met het OV en ruim parkeergelegenheid

  • Geen contractuele verplichting, geen kleine lettertjes, geen extra kosten.

Maak nu een gratis kennismakingsafspraak

Een kennismakingsgesprek is een uitstekende manier om zicht te krijgen op wat coaching jou op kan leveren en of je wel met mij in zee wilt. Het kennismakingsgesprek is helemaal gratis en vrijblijvend. Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we uitgebreid naar waar je aan wilt werken en hoe we dat het beste aan zouden kunnen pakken.

Scroll naar boven