Managementcoaching

Winnaars kunnen het toch zonder coach af? 

Hoeveel van de top-tien van de beste tennisspelers van de wereld huren een coach in? Precies, alle tien. De mensen die ik coach, zijn bepaald geen kneuzen. Vaak echte toppers in hun vak. En ook zij hebben punten waar ze effectiever kunnen presteren.

Inhoudsopgave

  Winnaars kunnen het toch zonder coach af?

  „De grap is dat je al die dingen die je hebben geholpen om de top te bereiken, moet afleren zodra je daar bent. Leiders zijn vaak nog te veel bezig om te laten zien hoe slim ze zijn. Niet gek, want het is een diepe menselijke angst om dom over te komen. Maar zodra je leiding geeft, gaat het er niet meer om je eigen krachten te etaleren, maar de mensen in je organisatie te helpen om hun krachten tot bloei te laten komen.”

  Doel

  Of je het nu businesscoaching, managementcoaching of executive coaching noemt, het doel is om ruimte en bewustwording te creëren voor jou als leidinggevende of ondernemer. Door de druk en het gedoe waar je dagelijks mee te maken hebt, kunnen de luiken langzaam dichtgaan. Door met mij te reflecteren, vergroot je je perspectief weer zodat je kan groeien.

  Doordat je als leidinggevende functioneert binnen een systeem is management coaching soms niet alleen op jou als persoon gericht, maar op je hele team, organisatie of bedrijf.

  wat gaan we doen coach?

  Een persoonlijk ontwikkeltraject staat voor groei en ontwikkeling.

  Je krijgt inzicht in je persoonlijke sterke en minder sterke punten, je eigen stijl en je hulpbronnen. Persoonlijke ontwikkeling vergroot de grip op je eigen handelen, waardoor je beter in staat bent doelen te stellen en deze ook waar te maken.

  Thema’s die ik bij persoonlijke ontwikkeling vaak tegen kom:

  Vergroting van zelfvertrouwen, burn-out preventie en herstel, grenzen bewaken, ontwikkeling van kwaliteiten, verbetering van relaties, assertiviteitsverhoging, verbetering van communicatieve vaardigheden, om hulp leren vragen, stressmanagement, energiemanagement en conflicthantering.

  Boekentips

  beren op de weg

  Dit boekje gaat over het omgaan met ondermijnende spanningen en ergernissen op je werk. Het gaat om een bondige, inleidende presentatie van de beproefde Rationele Effectiviteits Training. Volgens grondlegger Ellis worden ergernissen, spanningen, angst, woede, schuldgevoelens en dergelijke veroorzaakt door je eigen niet-geverifieerde, irrationele en vaak nodeloos negatieve aannamen (gedachtespinsels) over de gebeurtenissen die je storen. Je reactie wordt contraproductief. Je kunt in acht stappen greep leren krijgen op je eigen gevestigde manier van overstuur raken. Een instructieve illustratie hiervan biedt de opgenomen case van een leraar met ordeproblemen. In zeer kort bestek wordt ook nog ingegaan op rationeel leiderschap.

  persoonlijke effectiviteit

  Geweldig goed boek. Helder, goed leesbaar, en vooral op de praktijk gericht. Geen zweverigheid, maar to the point. Aanbevelingswaardig voor allen die zichzelf wegcijferen om anderen maar te “behagen”, en juist het tegendeel bereiken. De subtitel van dit boek is dan ook: Voor jezelf opkomen, zonder een ander te kwetsen.

  Maak nu een gratis kennismakingsafspraak

  Een kennismakingsgesprek is een uitstekende manier om zicht te krijgen op wat coaching jou op kan leveren en of je wel met mij in zee wilt. Het moet tenslotte ‘klikken’. Het kennismakingsgesprek is helemaal gratis en vrijblijvend. Vul onderstaand formulier in en ik stuur je binnen een dag een aantal opties voor data en tijd. & Je kunt me natuurlijk ook een mailtje sturen: info@baarscoaching.nl of bel me op nummer: 06-17146754.

   Wat cliënten aan me schreven

   Ik vraag cliënten nooit om een recensie te schrijven maar ontvang regelmatig leuke mailtjes die ik graag deel omdat ze een authentiek en eerlijk beeld geven van wat voor resultaten je zoal kunt verwachten:

   Scroll naar boven