Persoonlijke ontwikkeling

Het talent om dingen verkeerd aan te pakken

Eén van de dingen waar ik mezelf telkens weer mee verras, is mijn ongelofelijke talent om dingen totaal verkeerd aan te pakken. Iedere dag ga ik wel ergens de mist mee in. Het is één ding om te weten wat je moet doen, een tweede om het ook echt te doen.

Dit lijkt kenmerkend voor mens zijn. We zien onszelf vaak vastzitten in patronen. En al neem je jezelf nog zo vaak voor dat eens anders aan te pakken, voor je het weet schiet je er weer terug in je oude gedrag.

Inhoudsopgave

  Winnaars kunnen het toch zonder coach af?

  Hoeveel van de top-tien van de beste tennisspelers van de wereld huren een coach in? Precies, Alle tien. De mensen die ik coach, zijn bepaald geen kneuzen. Vaak echte toppers in hun vak. En ook zij hebben punten waar ze effectiever kunnen presteren.

  Persoonlijke ontwikkel trajecten zijn er op gericht om je gedrag te verbeteren. Praktisch, liefs meetbaar en met hulp van mij en anderen uit je omgeving. Zonder die hulp is het vaak te confronterend. Steeds houd je jezelf een spiegel voor. Wie je daar tegenkomt is meestal niet de rationeel denkende en handelende persoon die je dacht te zijn

  Hoe komt dit nou? Ik ben toch niet gek?

  Het zicht op wie je bent en wat je werkelijk wilt blijkt vaak versluierd. Gedachten en gedrag kunnen, zonder dat je er erg in hebt, uit bedenkelijke bron voort komen. Door ervaringen uit het verleden of geërfde overtuigingen handel je in de huidige situatie niet altijd op de manier die het meest wenselijk voor je is. Door met coaching op je gedrag, gevoelens  en gedachten te reflecteren, neemt het inzicht in je dieper liggende overtuigingen, waarden en motieven snel toe. Hierdoor ben je makkelijker is staat je gedrag en richting op een authentieke, vrije manier te kiezen.

  zelfvertrouwen-coach

  Een persoonlijk ontwikkeltraject staat voor groei en ontwikkeling.

  Je krijgt inzicht in je persoonlijke sterke en minder sterke punten, je eigen stijl en je hulpbronnen. Persoonlijke ontwikkeling vergroot de grip op je eigen handelen, waardoor je beter in staat bent doelen te stellen en deze ook waar te maken.

  Thema’s die ik bij persoonlijke ontwikkeling vaak tegen kom:

  Vergroting van zelfvertrouwen, burn-out preventie en herstel, grenzen bewaken, ontwikkeling van kwaliteiten, verbetering van relaties, assertiviteitsverhoging, verbetering van communicatieve vaardigheden, om hulp leren vragen, stressmanagement, energiemanagement en conflicthantering.

  Boekentips

  beren op de weg

  Dit boekje gaat over het omgaan met ondermijnende spanningen en ergernissen op je werk. Het gaat om een bondige, inleidende presentatie van de beproefde Rationele Effectiviteits Training. Volgens grondlegger Ellis worden ergernissen, spanningen, angst, woede, schuldgevoelens en dergelijke veroorzaakt door je eigen niet-geverifieerde, irrationele en vaak nodeloos negatieve aannamen (gedachtespinsels) over de gebeurtenissen die je storen. Je reactie wordt contraproductief. Je kunt in acht stappen greep leren krijgen op je eigen gevestigde manier van overstuur raken. Een instructieve illustratie hiervan biedt de opgenomen case van een leraar met ordeproblemen. In zeer kort bestek wordt ook nog ingegaan op rationeel leiderschap.

  persoonlijke effectiviteit

  Geweldig goed boek. Helder, goed leesbaar, en vooral op de praktijk gericht. Geen zweverigheid, maar to the point. Aanbevelingswaardig voor allen die zichzelf wegcijferen om anderen maar te “behagen”, en juist het tegendeel bereiken. De subtitel van dit boek is dan ook: Voor jezelf opkomen, zonder een ander te kwetsen.

  Maak nu een gratis kennismakingsafspraak

  Een kennismakingsgesprek is een uitstekende manier om zicht te krijgen op wat coaching jou op kan leveren en of je wel met mij in zee wilt. Het moet tenslotte ‘klikken’. Het kennismakingsgesprek is helemaal gratis en vrijblijvend. Vul onderstaand formulier in en ik stuur je binnen een dag een aantal opties voor data en tijd. & Je kunt me natuurlijk ook een mailtje sturen: info@baarscoaching.nl of bel me op nummer: 06-17146754.

   Wat cliënten aan me schreven

   Ik vraag cliënten nooit om een recensie te schrijven maar ontvang regelmatig leuke mailtjes die ik graag deel omdat ze een authentiek en eerlijk beeld geven van wat voor resultaten je zoal kunt verwachten:

   Scroll naar boven