Life coaching: als je geen plan maakt voor je leven wordt je onderdeel van het plan van een ander

Het is niet altijd even makkelijk om je energie vast te houden, om niet te wórden geleefd. Het geschipper met de verschillende rollen die je in de maatschappij hebt, zakelijk en privé, vergt steeds meer van ons. We verliezen het contact met ons binnenste ‘IK’. Maar dit contact is essentieel om stand te houden in de wereld. Aan dit contact ontleen je de zin en richting van jouw leven en het stelt je in staat bij ‘jezelf’ te blijven- krachtig, authentiek en congruent.

Zonder dit contact tussen deze innerlijke wereld, de wereld van je ‘IK’, en de uiterlijke wereld, de wereld waar in we leven, raken we de zin van het bestaan kwijt.

Inhoudsopgave

  Waar kom jij je bed voor uit?

  Vroeger was de zin van het leven niet iets waar je je kop over brak. Je trouwde jong met je eerste liefde, was druk met het opvoeden van een koter of 8, ging het werk doen wat je vader deed, bleef tot je pensioen bij je eerste baas en op zondag vertelde de dominee waartoe je op ‘aard’ was.

  Nu mogen we alles zelf bedenken en lekker zelf weten. En dat is fijn. Of toch niet? Kloppende antwoorden en inzichten lijken schaars. Je krijgt ze niet via het schoolsysteem of je opvoeding mee. En ook al werd je al jong aangemoedigd zelf na te denken over wat voor jou belangrijk was, je vermogen tot zelfreflectie en werkelijk inzicht in jezelf begint pas rond een jaar of 23. Ik sta op het standpunt dat je vroeg of laat eens gestructureerd na moet denken over wat voor jou de essentie is in je leven. Wat beweegt je? Waar kom je je bed voor uit en mocht je daar je geld mee willen verdienen: waarom zou een ander daar op zitten te wachten?

  Als een bedrijf of organisatie nadenkt over zijn bestaansrecht en koers in de maatschappij, waarom zou je dat als mens niet eens doen?

  Life coaching gaat over:

  Vrijheid, balans, groei, zelfvertrouwen, verbinding, voldoening, vitaliteit, jezelf beter begrijpen, het maximale uit je leven halen, heldere keuzes over geld en carrière, vruchtbare relaties, energie, tevredenheid, effectiviteit, genieten van het moment, innerlijke rust, authenticiteit, liefde, energie en rust.

  Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we je situatie bekijken en kan ik je een beeld schetsen hoe we tot inzichten komen. Vaak is er een overlap met persoonlijke ontwikkeling en loopbaancoaching. Dat is logisch.

  Boekentips

  de wereld van de wachter

  De Vlaamse psychiater-psychotherapeut De Wachter schreef een kritisch en filosofisch getint betoog over de vele facetten van de huidige maatschappij. Hij probeert een diepere laag aan te boren voorbij consumptief gedrag, oppervlakkigheid en egocentriciteit. Zijn zienswijzen liegen er niet om, hij ontleedt tot op de bodem. Luchtig gebracht en met humor.

  identieteit

  Maatschappelijke veranderingen hebben gezorgd voor een veranderd ik-gevoel. Paul Verhaeghe onderzoekt de effecten van dertig jaar neoliberalisme, vrijemarktwerking, privatisering en de relatie tussen de maakbare samenleving en onze identiteit.De dwang tot succes en geluk blijkt een keerzijde te hebben: het leidt tot verlies aan zelfbesef, tot desoriëntatie en vertwijfeling. De mens is eenzamer dan ooit.

  Een boeiende verhandeling die tot denken aanzet en tot tegenspraak oproept.

  Maak nu een gratis kennismakingsafspraak

  Een kennismakingsgesprek is een uitstekende manier om zicht te krijgen op wat coaching jou op kan leveren en of je wel met mij in zee wilt. Het moet tenslotte ‘klikken’. Het kennismakingsgesprek is helemaal gratis en vrijblijvend. Vul onderstaand formulier in en ik stuur je binnen een dag een aantal opties voor data en tijd. & Je kunt me natuurlijk ook een mailtje sturen: info@baarscoaching.nl of bel me op nummer: 06-17146754.

   Wat cliënten aan me schreven

   Ik vraag cliënten nooit om een recensie te schrijven maar ontvang regelmatig leuke mailtjes die ik graag deel omdat ze een authentiek en eerlijk beeld geven van wat voor resultaten je zoal kunt verwachten:

   Scroll naar boven