Loopbaancoaching, weten wat je echt wilt en hoe je daar komt

Door loopbaancoaching kun je rekenen op een hernieuwd zicht op je werkelijke kwaliteiten, persoonlijke stijl, waarden en identiteit.

We onderzoeken wat je (onbewuste) drijfveren en talenten zijn en waarom je iets wilt. Daarna kijken we hoe je dat aan kunt pakken en welke keuzes daar bij horen.

 

"Beste Robert, ik ben super blij dat ik vorig jaar de stap heb gemaakt naar jou te gaan en daarna van baan verandert ben. Het is echt een opluchting en ik heb het erg naar mijn zin. Sterker nog ik ben gevraagd om als directeur aan de slag te gaan (….)

Bianca, directeur Ipse de Bruggen

 

Inhoudsopgave

  Focus

  “Wat? Hoe? Waarom?” Veel mensen ervaren dat het erg lastig is om in je eentje antwoord op deze vragen te vinden. Je weet vaak beter wat je níét wil. Toch is die focus belangrijk, want hoe breder je blik, hoe kleiner de kans dat je krijgt wat je wil. Je wilt onder woorden kunnen brengen: “dit ben ik, dit is waar ik goed in ben en dit is wat ik wil bereiken”.

  Door loopbaancoaching kun je rekenen op een hernieuwd zicht op je werkelijke kwaliteiten, persoonlijke stijl, waarden en identiteit. We werken aan je missie, doen specifieke oefeningen, ik geef je huiswerk mee en zonodig maken we analyses of testen. Beren op de weg worden verjaagd en je krijgt krachtige instrumenten in handen om je richting te bepalen.

   

  "Hi Robert, een leuke update die ik graag met je wil delen..Ik heb een nieuwe baan!!

  Douwe, architect

   

  Vast wat inspiratie

  Als je je oriënteert op de arbeidsmarkt is het ‘waarom’ je iets wilt een belangrijkere vraag dan ‘wat’ je precies wilt. Het antwoord op die vraag gaat over jouw drijfveren en essentie. Het is waar je ‘s ochtends je bed voor uit wilt. Als je het ‘waarom’ weet te achterhalen is het kiezen voor ‘wat’ je precies gaat doen heel logisch en gemakkelijk. Het antwoord op jouw persoonlijke ‘waarom’ vraag geeft inzicht in:

  • Wat je kracht is, waar je goed in bent.
  • Het maakt voor jezelf helder wat je uiteindelijk wilt bereiken en waarom juist dat.
  • Je kunt daarmee aan een ander helder uitleggen wat je inspireert om te doen wat je doet.

  Een veelgebruikt model om te denken vanuit het waarom is ‘the Golden Circle’ van Simon Sinek.
  In dit filmpje legt Sinek het model zelf uit. Inspirerend als je voor jezelf wilt beginnen maar naar mijn idee voor iedereen die nadenkt over zijn drijfveren.

  Doen wat je leuk vindt

  Uiteindelijk gaat het er om dat je er achter komt wat je het liefste doet. En dan bedoel ik niet dat alles altijd maar leuk moet zijn. Maar als je werkelijk met overtuiging en passie aan de slag kunt gaan en bereid bent om door te bikkelen als je met je frustraties en angsten geconfronteerd wordt dan wordt je er vanzelf goed in en krijg je er ook voor betaald.

  In het volgende filmpje vertelt Steve Jobs – na een lange periode van ziekte – hoe belangrijk het is om te weten wat je het liefste doet.

  Play Video

  Doel

  Betekenisvol werk vinden, aan je missie en visie werken, je passies en talenten blootleggen, toekomstperspectief, ‘beren op de weg’ laten verdwijnen, plezier in je werk, keuzes leren maken, beter omgaan met druk/stress en prestaties, balans tussen werk en privé, persoonlijk leiderschap en effectiviteit.

  Maak nu een gratis kennismakingsafspraak

  Een kennismakingsgesprek is een uitstekende manier om zicht te krijgen op wat coaching jou op kan leveren en of je wel met mij in zee wilt. Het moet tenslotte ‘klikken’. Het kennismakingsgesprek is helemaal gratis en vrijblijvend. Vul onderstaand formulier in en ik stuur je binnen een dag een aantal opties voor data en tijd. & Je kunt me natuurlijk ook een mailtje sturen: info@baarscoaching.nl of bel me op nummer: 06-17146754.

   Wat cliënten aan me schreven

   Ik vraag cliënten nooit om een recensie te schrijven maar ontvang regelmatig leuke mailtjes die ik graag deel omdat ze een authentiek en eerlijk beeld geven van wat voor resultaten je zoal kunt verwachten:

   Scroll naar boven